Make Your Own Tartelettes

Tartelette met lemon meringue

5-10 minuten

10 personen

Nieuw
00:54
De lekkerste inspiratie voor jouw gebak
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Tartelette bodem

10 st.

Met:

100 gr.

Eiwitten

100 gr.

Fijne suiker

90 gr.

Poedersuiker

0,3 gr.

Snuf zout

300 gr.

Lemon curd

10 st.

Dobla chocolade schots

Kenmerken
Gebak
Promotiemateriaal

Met de tartelette bodem bereid je de lekkerste gebakjes voor een zeer aantrekkelijke prijs. De basis komt van Chaupain, de creatie van de chef. Ga aan de slag met de tartelette met lemon meringue óf kies je eigen favoriete ingrediënten. Welke combinatie je ook kiest, je creëert in een handomdraai een verwenmoment voor jouw gasten.

Fris, zuur en zoet tegelijk, dat is de tartelette met lemon meringue. Met niet al te veel poespas tover je deze zomer zo een echte Franse klassieker op tafel. Zorg ervoor dat de lemon curd niet te dun is, zodat deze niet uitloopt. Breng royaal aan op de tartelette bodem en doe het luchtige eiwitschuim on top. Brand de meringue kort af met een crème brûlée brander. Heb je geen brander? Zet de tartelette dan kort onder de grill. In dit gebakje wil iedereen zo snel mogelijk zijn tanden in zetten.

Bereidingswijze:

Klop de eiwitten samen met een beetje zout op in de keukenmachine. Gebruik hiervoor een garde.

Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop totdat het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.

Spatel tot slot de poedersuiker voorzichtig door het opgeklopte eiwit heen.

Vul de tartelette bodem met lemon curd.

Doe de meringue in een spuitzak en spuit een rozet schuim op de lemon curd.

Brand de meringue af met een crème brûlée brander.

Steek een chocolade schots in het schuim wanneer dit is afgekoeld.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.