Make Your Own Tartelettes
Tartelette met ijs en aardbeien
5-10 minuten
10 personen
De lekkerste inspiratie voor jouw gebak
Met de tartelette bodem bereid je de lekkerste gebakjes voor een zeer aantrekkelijke prijs. De basis komt van Chaupain, de creatie van de chef. Ga aan de slag met de tartelette met ijs en aardbeien óf kies je eigen favoriete ingrediënten. Welke combinatie je ook kiest, je creëert in een handomdraai een verwenmoment voor jouw gasten.
Hoe zomers wil je het hebben? Vul de tartelette met romig vanille-ijs en garneer met meringue schotsen en aardbeien. Maak eenvoudig je eigen meringue schotsen door eiwitschuim op te kloppen en op te spuiten op een bakplaat met bakpapier. Laat 40 minuten drogen in de oven en voilà. Met dit gerecht weet je zeker dat je indruk maakt op jouw gasten. Lekker van top tot bodem. De tartelette met ijs en aardbeien is zowel geschikt als gebakje voor bij de koffie of heerlijk als dessert.
Bereidingswijze:
Klop de eiwitten samen met een beetje zout op in de keukenmachine. Gebruik hiervoor een garde.
Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop totdat het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
Spatel tot slot de poedersuiker voorzichtig door het opgeklopte eiwit heen.
Spatel tot slot de poedersuiker voorzichtig door het opgeklopte eiwit heen.
Droog de ronde plakken meringue 40 minuten in de oven op 100 graden.
Schep een bol vanille ijs op de tartelette.
Maak schotsen van de gedroogde meringue en leg deze op de bol ijs.
Snijd de aardbeien in partjes en leg dit tussen de meringue schotsen.
Garneer met verse munt.
Bestrooi met poedersuiker.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.