Make Your Own Tartelettes

Tartelette met chocolademousse en hazelnoten

5-10 minuten

10 personen

Nieuw
00:54
De lekkerste inspiratie voor jouw gebak
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Tartelette bodem

10 st.

Met:

100 gr.

Callebaut pure chocolade drups

300 ml.

Vloeibare slagroom

150 gr.

Gebruneerde hazelnoten

100 gr.

Chocoladesaus

Kenmerken
Gebak
Promotiemateriaal

Met de tartelette bodem bereid je de lekkerste gebakjes voor een zeer aantrekkelijke prijs. De basis komt van Chaupain, de creatie van de chef. Ga aan de slag met de tartelette met chocolademousse en hazelnoten óf kies je eigen favoriete ingrediënten. Welke combinatie je ook kiest, je creëert in een handomdraai een verwenmoment voor jouw gasten.

Bestaat er iets zoals te veel chocolade? Volgens ons niet, want dit gebakje is toch de droom van iedere chocoladeliefhebber. De vulling is op basis van een ganache. Dit mengsel bestaat uit chocolade en room. De verhouding pure chocolade en slagroom is 1:1. Dit maakt de mousse heerlijk luchtig. Als laatste nog even de hazelnoten bruneren in de oven. De tartelette met chocolademousse en hazelnoten is klaar om geserveerd te worden. Om je vingers bij af te likken.

Bereidingswijze:

Kook 100 ml room op laag vuur.

Haal de room van het vuur en smelt al roerende de chocolade. Laat het mengsel afkoelen.

Klop de overige slagroom op in de keukenmachine.

Spatel voorzichtig het chocolade mengsel door de opgeklopte slagroom tot de mousse een mooie bruine kleur heeft.

Bruneer ondertussen de hazelnoten 8 tot 10 minuten in de oven op 180 graden. Draai de noten halverwege om.

Doe de chocolademousse in een spuitzak en spuit een rozet mousse in een tartelette bodem.

Dresseer de chocoladesaus over de mousse.

Hak de gebruneerde noten in grove stukken. Strooi dit bovenop de tartelette.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.