Meringue chantilly deluxe
3-5 minuten
10 persoon
De meringue chantilly is bereid volgens Italiaans recept en kun je zo direct vanuit de vriezer serveren. Een kwestie van aansnijden en serveren. Wil je iets extra’s toevoegen? Maak dan de meringue chantilly deluxe.
De vanillebavarois staaf is van zichzelf al mooi om te zien. Zonder al te veel moeite te doen til je dit dessert naar een nog hoger niveau. Garneer de staaf met verse bosvruchten en maak een frisse rood fruit coulis als tegenhanger van de zoete smaak. De meringue chantilly deluxe is de perfecte afsluiter van een feestelijk diner.
Bereidingswijze:
Doe het rood fruit samen met de suiker, het water en de limoensap in een klein pannetje.
Laat het mengsel 4 minuutjes zachtjes koken op laag vuur. Regelmatig doorroeren.
Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een bolzeef.
Duw het mengsel met een lepel door de zeef. Vang de coulis op in een kommetje en laat afkoelen.
Giet de afgekoelde coulis in een doseerfles.
Snijd de vijgen in partjes en was het andere fruit.
Haal de meringue chantilly uit de vriezer.
Decoreer de staaf met het fruit.
Snijd mooie gelijkmatige plakken van de chantilly.
Dresseer de plak met de rood fruit coulis.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.