Luikse wafel tompoes
3-5 minuten
10 persoon
De geur van versgebakken wafels die langzaam door je hele zaak trekt. Je gasten zullen spontaan trek krijgen. Er is maar weinig nodig om jouw gasten te verleiden, want onze Luikse wafel is al voorgebakken. De wafel hoeft na het ontdooien alleen maar even kort in de oven op 180°C of 30 sec. tussen het wafelijzer.
De wafels kun je aftoppen met de lekkerste ingrediënten. Maak bijvoorbeeld een Luikse wafel tompoes met een laag romige banketbakkersroom, tompoes topping en schuimstaafjes. Ideaal voor wie wil genieten van de heerlijke smaak van tompoes zonder te knoeien. De Luikse wafel tompoes is geschikt voor on the go, om van te genieten binnen of op het terras.
Bereidingswijze:
Laat de voorgebakken luikse wafels ontdooien op kamertemperatuur.
Mix het water met de gele roompoeder 5 minuten in de keukenmachine op middelhoge stand.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de gele room heen.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit een rozet banketbakkersroom op de luikse wafel.
Dresseer de tompoes topping over de de luikse wafel.
Verdeel de schuimstaafjes over het geheel.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.