Luikse wafel met aardbeien en slagroom
3-5 minuten
10 persoon
De geur van versgebakken wafels die langzaam door je hele zaak trekt. Je gasten zullen spontaan trek krijgen. Er is maar weinig nodig om jouw gasten te verleiden, want onze Luikse wafel is al voorgebakken. De wafel hoeft na het ontdooien alleen maar even kort in de oven op 180°C of 30 sec. tussen het wafelijzer.
De wafel is van zichzelf al heerlijk, maar de Luikse wafel met aardbeien en slagroom is helemaal onweerstaanbaar. Met slechts drie ingrediënten maak je deze klassieke variant zonder ingewikkeld gedoe. Onze tip: laat de wafel goed afkoelen en bestrooi licht met poedersuiker voor een mooi resultaat. De Luikse wafel met aardbeien en slagroom is ideaal om te serveren als uitgebreid ontbijt of als tussendoortje bij de koffie of thee.
Bereidingswijze:
Laat de voorgebakken luikse wafels ontdooien op kamertemperatuur.
Strooi met een zeef poedersuiker over de wafel.
Klop de slagroom luchtig en spuit een toef op de luikse wafel.
Snijd de aardbeien in schijfjes en garneer over de toef slagroom.
Strooi een klein beetje poedersuiker over de aardbeien.
Garneer met een takje munt.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.