Desem broodplakken met vitello tonnato

5-10 minuten

10 personen

Desem broodplakken met vitello tonnato
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Desem belle multikorn

1 st.

Met:

100 gr.

Sla

300 gr.

Rosé gebraden kalfsmuis / kalfsfricandeau

400 gr.

Tonijnmayonaise

30 gr.

Rode ui

50 gr.

Kappertjes

10 gr.

Peper / zout

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

December vraagt om feestelijke gerechten. Daarom gebruiken we deze maand ons desem brood voor een heerlijke open sandwich. De mooie grove scheuring zorgt niet alleen voor een robuust uiterlijk maar ook voor veel smaak. Smaak van brood zit immers voor een groot gedeelte in de korst. Maar laten we ook niet de malse veerkrachtige kruim vergeten, samen vormen ze een ware traktatie. De grote desem broden zijn verkrijgbaar in diverse variant. De desem broodplakken met vitello tonnato, tonijnmayonaise en kappertjes vormen samen een feestje voor menig lunchkaart.

Bereidingswijze:

Bak het desem brood af volgens de bakinstructies.

Laat minimaal 10 minuten afkoelen.

Snijd met een zaagmes 2 plakken af van ca. 12 mm dikte. De plakken wegen dan 50-60 gram per stuk.

Beleg de plakken met sla.

Drapeer de rosé gebraden kalfsmuis losjes over de sla.

Verdeel de tonijnmayonaise over de kalfsmuis.

Verdeel de in dunne ringen gesneden rode ui over de tonijnmayonaise.

Maak de desem broodplakken met vitello tonnato af met wat kappertjes en peper en zout naar smaak.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.