Croque monsieur

5-10 minuten

10 personen

Gezond
Croque monsieur
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Desem XL natuurlijk wit

1 st.

Met:

400 gr.

Ham

400 gr.

Gruyère

400 gr.

Bechamelsaus

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

n Frankrijk kun je er niet omheen: de croque monsieur. De combinatie van romige bechamelsaus, gesmolten kaas en knapperig brood is hemels.

De klassieke croque monsieur wordt gemaakt van goed stevig desembrood, bijvoorbeeld het desembrood van Chaupain. Tussen de desemplakken zit een combinatie van bechamel, gruyère en ham. Top de bovenkant van de desemplak af met bechamelsaus en strooi hier wat gruyère kaas overheen, zodat deze lekker over de randen van het brood smelt. Gril of bak de tosti in de oven totdat deze krokant en goudbruin is. De croque monsieur is heerlijk voor bij de lunch of als avondgerecht met een lichte salade.

Bereidingswijze:

Desembrood afbakken volgens de instructies.

Laat minimaal 10 minuten afkoelen.

Snijd het brood met een zaagmes in de gewenste afmeting.

Besmeer de onderste plak met bechamel.

Strooi de gruyère over de bechamel.

Verdeel de ham over het bechamel smeersel.

Leg de 2e plak er boven op en smeer de bovenste zijde in met bechamel.

Strooi extra gruyère over de bechamel.

Bak de tosti op een bakplaat met bakpapier in de oven totdat hij krokant en goudbruin is.

Snijd de tosti in gewenste vorm.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.