Ciabatta met olijven en mortadella

3-5 minuten

10 personen

Ciabatta met olijven en mortadella
Ingrediënten

Met:

100 gr.

Boter

50 gr.

Lollo rosso

600 gr.

Mortadella

50 gr.

Olijven zwart

50 gr.

Rucola

10 gr.

Peterselie (vers)

Kenmerken
Brunch Lunch

Omdat je van ons de beste kwaliteit gewend bent worden onze ciabatta’s daar geproduceerd waar alleen een authentieke ciabatta geproduceerd kan worden. In Italië natuurlijk!

De ciabatta met olijven van Chaupain heeft een mooie grove structuur, vlezige kruim en een flinterdunne korst. Dat laatste komt doordat je hem slechts 4 tot 6 minuten hoeft te bakken. De ciabatta met olijven is goed gevuld met grote stukken groene olijf, iets wat het de ciabatta extra smaakvol en smeuïg maakt. Om geheel in Italiaanse sferen te blijven hebben we hem belegd met heerlijke mortadella vleeswaar, zwarte olijven en rucola. Kortom een origineel broodje van de maand gemaakt met klassieke ingrediënten van hoge kwaliteit.

Bereidingswijze:

Ciabatta olijf afbakken op 200ºC, 4-6 minuten.

Laat minimaal 10 minuten afkoelen.

De ciabatta met een zaagmes doorsnijden.

Besmeer de onderste helft met boter.

Verdeel de lollo rosso over de boter.

Rol de plakken mortadella losjes op en leg ze schuin neer.

Verdeel de, in dunne ringen gesneden, zwarte olijven samen met de rucola over de mortadella.

Maak het geheel af met wat zeer fijn gehakte peterselie.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.