Creatief met Bruschetta
Bruschetta met prosciutto
3-5 minuten
10 personen
De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk.
Gebruik voor een lekkere basis de Chaupain desem XL natuurlijk meergranen. Beleg de bruschetta met prosciutto di parma, plakjes gorgonzola en blauwe druiven. De zoete blauwe druiven combineren goed met het pittige van de gorgonzola. Bruschetta met prosciutto kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.
Bereidingswijze:
Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.
Bak volgens de instructies.
Besprenkel de plakken met extra vierde olijfolie.
Grill de broodplak aan beide kanten in de grillpan voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven.
Drapeer de prosciutto di parma over de gegrilde broodplakken.
Snijd de gorgonzola in plakken en leg de plakken bovenop de prosciutto di parma.
Snijd de blauwe druiven door tweeën en verdeel dit over de broodplakken.
Besprenkel met balsamicosiroop of honing.
Garneer eventueel met walnoten of andere noten.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.