Brioche wentelteefjes met perzik
5-10 minuten
10 personen
Ben je op zoek naar een overheerlijk ontbijt- of brunchgerecht dat makkelijk te maken is en waar je gegarandeerd indruk mee maakt? Dan zijn wentelteefjes met brioche brood de perfecte keuze. In dit recept delen we een eenvoudige manier om jouw gasten te verwennen met dit decadente gerecht.
Wentelteefjes met brioche brood zijn een heerlijke variatie op de klassieke traktatie. Het zachte en zoete brioche brood geeft de wentelteefjes een extra dimensie van smaak en textuur. En met ons voorgesneden brioche brood 25mm kun je binnen een mum van tijd wentelteefjes voorschotelen aan jouw gasten. Serveren als dessert? Garneer dan met een bolletje vanille ijs.
Bereidingswijze:
Laat het brioche brood ontdooien op kamertemperatuur.
Klop het ei, de helft van de kaneel en de melk los in een diep bord.
Wentel de brioche broodplakken hier 1 voor 1 door.
Bak de twee plakken op middelhoog vuur goudbruin.
Herhaal met de rest van de plakken.
Snijd ondertussen de perzik in partjes.
Verhit in een pan de roomboter, de suiker en de rest van de kaneel. Laat een klein beetje karamelliseren.
Voeg de partjes perzik toe en laat 3-4 minuten pruttelen.
Leg twee plakken wentelteefjes schuin op elkaar en verdeel de gekaramelliseerde perzik eroverheen.
Serveer de brioche wentelteefjes met een bolletje vanille ijs.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.