Baguette met tonijnsalade
5-10 minuten
12 personen
De baguette meergranen is een gezonde basis voor vele sandwiches. Je kunt dit luxe ogende stokbrood in stukken snijden, zodat je er meerdere lunchbroodjes van kunt maken. Maak bijvoorbeeld de baguette tonijnsalade. Super simpel, maar superlekker.
Voor dit recept kun je kant-en-klare tonijnsalade gebruiken of een salade maken volgens eigen recept. Zo’n vissalade heb je snel gemaakt: verse tonijn uit blik, mayonaise en gesnipperd uitje en wat verse kruiden. De baguette met tonijnsalade is een klassieker, geef het broodje een extra klasse door te garneren met zwarte olijven, haricots verts, rode ui, tomaten en als finishing touch een gekookt eitje.
Bereidingswijze:
Laat het baguette ontdooien op kamertemperatuur en bak volgens de instructies.
Snijd de baguette met een zaagmes in 3 stukken.
Snijd de stukken open met een zaagmes.
Leg op de onderste helft de rucola mix.
Verdeel de tonijnsalade over de rucola mix.
Garneer met stukjes zwarte olijven, haricots verts, tomaten en rode ui.
Kook de eieren, snijd in partjes en leg dit er bovenop.
Breng op smaak met zout en peper.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.