Bagnat vegan burger
5-10 minuten
10 personen
urger hoeft helemaal niet smaakloos te zijn, als je weet hoe je zo’n burger lekker kunt bereiden. De bagnat vegan burger bewijst dat je zonder vlees ook heerlijke burgers kunt maken.
De bagnat vegan burger is gemaakt met een burger van rode bieten en zoete aardappelpuree. Om de burgers goed stevig te krijgen wordt er gebruik gemaakt van maïzena. En bij een goede vega(n) burger hoort natuurlijk ook een lekker vegan broodje. De Chaupain bagnat wit is ideaal om te gebruiken voor een sappige vega(n) burger. De bagnat is lekker luchtig van binnen en licht krokant van buiten. Om je vingers bij op te eten! Tip: bekijk ons vegan assortiment voor de lekkerste hamburgerbroodjes.
Bereidingswijze:
Laat de bagnat ontdooien op kamertemperatuur.
Bak volgens de instructies.
Laat de bagnat afkoelen. Maak ondertussen de bietenburger.
Rasp de bieten en knijp het vocht er goed uit. Doe de geraspte bieten in een kom.
Hak de zongedroogde tomaten en hazelnoten fijn en doe dit bij het bietenmengsel.
Voeg aan het mengsel de zoete aardappelpuree en maïzena toe. Maak van het mengsel de burgers.
Verhit wat olie in de pan en bak de burgers ca. 3 minuten aan beiden kanten.
Snijd de bagnat door midden en besmeer de onderste helft met tzatziki op basis van soja.
Leg er de babyspinazie op en daarop de bietenburger.
Besmeer met paprikaspread. Verdeel de uienringen en plakken tomaat.
Doe er extra tzatziki op en leg de bovenste helft van de bagnat er bovenop.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.